Saturday, April 4, 2015

Τα Κανάρια νησιά-Las islas Canarias.

Την πρώτη φορά που πήγα στην Gran Canaria,  ήταν μέ την Ιberia, το 1990. 'Οταν προσγειώθηκα είχα την εντύπωση ότι έφτασα στην Ασία ή στην Αφρική, τέλος πάντων όχι στην Ευρώπη. Υπήρχαν μαγαζιά αφορολόγητα και τα δούλευαν Ινδοί που έφερναν την πραμάτεια τους από μέρη εξωτικά.
'Οταν πήγα στην παραλία της "las Canteras", την λαική παραλία του νησιού κατάλαβα ότι ήμουν σε ένα άλλο μέρος. Κατέβηκα στις παραλίες των "Maspalomas"και "Playa del inglés" με τις θίνες ή αμμόλοφους, σ' ένα τοπίο παρόμοιο της ερήμου αλλά δίπλα στη θάλασσα.
Τα νησιά αυτά, σε σύνολο 7, έχουν διαφορετική ταυτότητα, το El Hierro ο παράδεισος των υποβρύχιων καταδυτών, στην  La Gomera βρίσκεται η χλωρίδα και η πανίδα σ' όλο της το μεγαλείο στον δρυμό του Garajonay, το  Lanzarote είναι ηφαιστειογενές με εκπληκτικές παραλίες, το Fuerteventura έχει πλάζ που θυμίζουν κρυστάλλινα νερά βρεγμένα από τον Ατλαντικό ωκεανό,  La Palma το νησί με τα μεγαλύτερα παρατηρητήρια αστροφυσικής και τέλος η Tenerife με το εθνικό πάρκο Teide αλλά και τον πολύ τουρισμό που φέρνει την ανοικοδόμηση και τα λούξ ξενοδοχεία.


No comments:

Post a Comment