Thursday, December 4, 2014

Βαρκελώνη

Βαρκελώνη, η πόλη που αγκαλιάζει την θάλασσα και το λιμάνι της. Η ακτογραμμή της συνοδεύει την πόλη σε όλο της το μήκος.
Βόρεια το όρος Tibidabo και δυτικά το Montjuic με το παλιό του κάστρο-ορμητήριο και το καταπληκτικό του συντριβάνι με τα χρωματιστά νερά. Μια φορά την βδομάδα ανάβουν τα φώτα και είναι μία πανδαισία πιδάκων και ήχους κλασσικής μουσικής.
Ο πεζόδρομος  Rambla αρχίζει απο την Πλατεία Καταλωνίας το κέντρο της πόλης και καταλήγει στην παραλιακή οδό που διακλαδίζεται στο παλιό λιμάνι, την Barceloneta παλιά μία γειτονιά ψαράδων και τώρα συνοικία ακριβή που το τετραγωνικό μέτρο κοστίζει πολύ.
Η Γοτθική συνοικία, ή Barrio Gótico είναι ένας λαβύρινθος στενών δρόμων και μεσαιωνικών κτιρίων, παλατιών και εκκλησιών, ο καθεδρικός ναός ξεχωρίζει και γύρω-γύρω τα κτίρια θυμίζουν καρτ ποστάλ, ό,τι και να φωτογραφίσεις είναι για άλμπουμ. Κάτω από τα πόδια μας σ' όλη αυτόν τον χώρο κείται η Ρωμαική αρχαία πόλη. Κοιμάται κάτω υπόγεια και εμείς χτιζουμε την δική μας εποχή, τον πολιτισμό μας.    



DSC02781
[★]






No comments:

Post a Comment